Tuesday, October 25

GEMPAR! GEMPAR!

Wah suspen habis tajuk entry.
Ok kali ni memang short entry punya.
I suka kan kata short tapi jadi longjong jugak, teheee.

I takda niat pun nak update ni ha sebab i ada quiz minggu ni, last week baru je oral exam depan mayat.
Kalau kat RCSI ni, it is called Card Signing, tapi takda sekeping card pun yang terlibat.
Signature i pun takda sapa mintak. Tak tahu la dari mana dierang cipta nama card signing tu.
Basically akan ada satu mayat depan u, pastu akan ada sorang examiner yang akan tanya u ikut suka hati dia nak tanya apa la. Dia akan point out any muscles, nerves, and tanya what innervate this muscles, course of this and that artery, apa-apa la.
The best part is....ramai gila orang yang duk keliling table mayat tu tengok u jawab. Yes ini bukan exam berseorangan, memang menggigil la tangan masa mula-mula tu. Pemandangan dia lebih kurang macam ni la, mayat kat tengah, pastu ramai-ramai mengelilingi u dengan examiner tu.

Entah gambar sapa la haku google nih.

Kalau lah examiner tu tanya pasal inguinal ligament, u kata inguinal ligament ada kat pipi memang semua orang bersembur la ketawa. Apa lagi, menyamar la jadi mayat nak cover malu, dah molek-molek tengah jawab soalan tetiba kejung jadi mayat, memang tak menahan.
Bila tersalah jawab mayat tu akan duduk sambil tunding jari macam Suparjo pastu kata,
''itu bukan jawapannya, sila cuba jawapan lain''
Ok tak tak tak, i gurau je incik mayat jangan bangun betul aihh.

Tengok! dah bakpenya i cite pasal card signing pulak niiiiii....
Jari i ni gatal betul, kalau dah atas keyboard dia jadi hyperactive, time study gedik pulak dia nak lembik.

Sebenarnya i tengah lunch depan laptop ni, tetiba tengah makan habis bersembur i ketawa. Lagi nak buat i ketawanya boleh pulak i tak tau pasal ni. Most of u confirm dah tau especially para bloggers, tapi i ni punya la slowpoke tahap patrick star baru nak ketawa sekarang. Ah tayah nak ejek la i tahu i ketinggalan zaman.

TIARA KINI....








MEMPERSEMBAHKAN..........








BERITA TAK GEMPAR MANA....








YANG AGAK KETINGGALAN ZAMAN.....








DICETUSKAN OLEH.............










MARK RAMBUTBERG!!!!!!




Tukang support tu tak menahan aih, tersedak i minum hot chocolate ni.
Ini bukan photoshop i dah siasat. Click sini. 
Lepas dah click jangan lupa like semua comment yang menyokong.
Diulang, comment yang menyokong sahaja, especially yang ini sebab i pun suka bercucuk tanam.



Serious i masih tak pecaya i ketinggalan zaman. Ce bagitau camane i boleh terlepas berita tentang doktor kesayangan i ni? Beliau merupakan idola i tahu, i nak jadi doktor disebabkan beliau lah. Kerana Doktor Rambutberg inilah i bersusah payah menggapai cita-cita di ireland supaya dapat jadi cam dia, cewah.

DrBook pada Mac 2011.
Akan dilayari oleh trillion million melon users dari pelbagai alam, bukan hanya dua alam okay?
Habis la semua orang punya profile picture rambut style cendawan belaka.
Eh semua dah tahu ke?
Alaaaaaa layan jela i ni, kesianla sikit kat i ni, sobs.

UPDATE: Dr.buku kini menjadi kenyataan. Sila delete facebook account pastu pegi register Dr.Buku tanpa ragu-ragu apatah lagi menggaru dagu. Tapi make sure amik gambar rambut cendawan dulu untuk default picture. Ini link dia, pegi sign up sekarang.
ARTICLE: Dr.Buku terus menjadi pilihan remaja

p/s: You are one different Melayu Dr. Rozmey! I would say you are not bangsa Melayu, i think Menyegar suits u more *wink wink*


Dah cepat semua bangunla tabik spring sikit.

.

24 comments:

♥jiehaa♥ said...

hahaha........sempat lagi posting2...chaiyyok2 4 da kuizzz.....

haasyaa said...

Jom kak kita sign up dR.book comfirm meletups kebaboom kalah facebook ah kak. Hahaha good luck for quiz!

ain wahida said...

HAHAHA
serious nak sign up sekarang jugak!

ascil.punye.lah said...

hakhakhak.rambutberg!tak tahan lah nak bukak drbook .

izzat said...

Laahai....comel awk ni tiara..x pe bia sy blakon buat x tau psl brita ni ye....hihihi...

berrycute Lolly said...

pesanan:
minum jusmate, elakkan daripada dibayangi pakcik ini..
ini nasihat !
hahah

Anonymous said...

sape kata takde org nk sign.. nak signnn.. :D

goodluck quiz ye :)

ENCIK TIKUS said...

tapi sampai ke sekarang habuk pun takde.. ibarat nak pergi mengail tapi kata dengan mak nak pergi panjat gunung..

yan_n.i.m said...

haha... buat3 tak tahu lah... ---> wah, yeke! nak sign up jugak lah. hiksss

kembatolo™ said...

i rela jadi mayat kalau u yang nak periksa. keh3

Diyana said...

tukang support tu memang terbaikk lah ,dapat merasakan yang dorang tu memang menyokong betul.Kehkeh

Hasnul Mubakir said...

kahkahkah.... nak dekat 2 sem die tertinggal .... mmg x boleh blah ....hahaha ... mmg klakar la....

.Gory. said...

Patutlah aku nampak kau duk like like benda ni dalam FB. Curious juga aku melihat kau dengan gigih like. Rupanya benchmark. Bagus bagus.

aku_azreen said...

sanggup nak taip panjang2 semata nak kutu rambut cendawan..hahaha

suk said...

oh cerita sejuk. oh ddr tu idola i jugak tau. oh gud luck for d quiz. oh dah lepas eh. oh hope u've passed with flying colours.

Wanie Chan said...
This comment has been removed by the author.
Wanie Chan said...
This comment has been removed by the author.
Wanie Chan said...

hahahahha..btw dr rambutberg ni btol2 bt social ntworking la..ni ha link dye http://www.drbuku.com/

Dgyka Ussin said...

rambut dr rozmey dah panjang sekarang. dah tak macam nanas sangat. tahniah, #standing ovation.

laskar pelangi said...

HAHAHA. tersemburrrrr weh baca pasal doktor tu haaa =D

Anonymous said...

amboi!! ngupat kite nampak??

jennahashim said...

Alahai Tiara..lurus macam pembaris..cuba baca betul2..budak2 tu bukan sokong,tapi langsi DR ROZMEY .

jennahashim said...

Alahai Tiara awak ni lurus macam pembaris.. baca betul2,budak2 tu bukan sokong tapi langsi DR ROZMEY .

jennahashim said...

Ok look Tiara,penyokong yang awak cakapkan tu semua kawan2 I..dats y I cakap diaorang langsi..so I harap tak ada salah faham kat sini ..diaorang semua mmg suka main2 and comment ramai2.. btw nice belog :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...