Sunday, October 2

Short update

Assalamualaikum para pembaca sekalian pun?
Apa khabar pun?
Saya di sini..........saya di sini....
Uwwwaaaaaaaaaa! i dah ada kat ireland.....sobs..dah seminggu lebih kat sini.
Oh malaysiaku, aku rindukanmu.
Betapa berat hatiku meninggalkanmu tatkala ahli keluargaku melambai-lambai di saatku berlalu. Pramugara tak hensem malah tua yang terpaksa ku tatap membuat hatiku bertambah sayu. Ah nak merepek lagi la ni. Menci.

Ok, ini short update.
As u know from the previous entry, i tengah cari rumah. Bertuahnye i dapat rumah kat belakang penthouse. Ok fine padam sendiri line tu pastu baca balik.
Susah tahu nak cari rumah. Nasib baik tuan rumah tak tersilap bagi kandang biri-biri. But guess what?
My landlord aka tuan rumah merupakan seorang doktor yang berkaliber okay!
Excited gila masa mula-mula tahu. Dia pulak cakap yang my lecturer kat RCSI tu kawan dia, cool la boleh belajar anatomy dengan landlord nanti, mintak nasihat about medic school ke apa ke.
Kiterang susah nak dapat rumah ni sebab dia tersangat sibuk dengan kerja. Masa mula-mula call dia asyik postpone je nak bagi kunci rumah. Ada one time kiterang call dia kata sorry tak boleh jumpa lagi sebab after this i have to perform a surgery. Wahhhhh.

Ku sangka panas hingga ke petang rupanya panas hingga ke malam.
Pada suatu hari, kami dapat tahu yang beliau merupakan seorang doktor.......haiwan.
Omg i kecewa betul, kebetulan pulak seekor lipas lalu depan mata terus i kejar dia sambil jerit kau haiwan! kau haiwan! beserta air mata yang bergelimpangan tidak mampu lagi ku tahan. Drama betul padahal lipas tu tak bersalah pun dalam hal ni. Bila pikir balik kesian pulak lipas tu lari sampai terseliuh kaki. So sekarang ni dia pakai wilcha la buat sementara waktu, cuma dia tak goyang-goyang tangan la atas wilcha tu walaupun nama dia Usop si lipas. Kau gila dia ada 6 tangan lenguh la dia nak soley-soley kesemuanya.
Oi dah kenapa i suka merepek sangat ni.
Berita ini juga telah membuatkan housemates yang lain turut kecewa. Bukan berita lipas pakai wilcha ye tapi berita landlord doktor hewan. Lalu kami bersama-sama menguburkan niat nak buat tution anatomy tiap kali landlord datang kutip sewa rumah nanti. Siap letak batu nisan.
Al-fatihah 'Niat Tution Anatomy Bersama Landlord binti Tak Jadi'

Oh well, just so happen masa dia jumpa kiterang for the first time, ada darah kat lengan baju dia and i asked.
Oh itu adalah darah biri-biri. I rasa ini badi from the previous entry. Tak dapat housemate biri-biri, dapat doktor biri-biri pun jadi lah ye dak?

By the way, bapak i ada cakap along, tolong kirim salam kat blog. Aih ini mustahil, blog takda mulut camana nak jawab. Mungkinkah beliau sudah mengetahui tentang entry sebelum ini? Mungkin juga ramai yang like pastu dia jadi glamour. So setiap kali minum air barli kat foodcourt sebelah mara terus orang beratur mintak autograph. Ini tragedi.

Ok la tukar topik asal balik.
Hey semua mesti nak tengok rumah i kan? i tahu. Meh sini nak tepek gambar. Jangan lupa hantar kad raya haji ye. Takyah alamat, print gambar rumah ni pastu tampal je kat sampul surat. Pandai-pandailah posmen tu cari. Don't worry okay? mesti sampai punya.

Tengok fire escape kiterang canggih.
Keluar tingkap, bergayut kat pokok, pokok patah terus selamat mendarat ke tanah.


Alaa ni yang tak suka ni, kata short update tapi suka type panjang. For those yang inbox i kat facebook tanya mana i pegi, sebenarnya umah i takda internet lagi. I pun agak busy nak settle down kat rumah baru, nak pegi kelas, pegi bank tukar alamat rumah, macam-macam lagi lah hence tak update blog. Ceh padahal i memang jarang update pun. Hiks!
Tak tahan betul ramai pulak tanya tiara mana you dah lama tak update tengah mandikan biri-biri ke? Oih i tak mandikan dierang okay. Kalau dierang jadi housemate i, sekor sekor akan hilang secara misteri, missing in action orang kata.
Contoh situasi di rumah:
''Mmmmbekkkk emmmmbekkk mmmmmbekkkkkkk.......'' kata roomate tiara bernama Dolly si biri-biri.
(Translate: Tiara harini kita nak masak apa ye? i dah lapar ni. Jomla pegi dapur masak sama-sama.)

''Ok jom! Eh dolly i terkerat tangan you, eh i terpotong kaki you. Eh dolly senang cerita you masuk jela dalam kuali ni''

Maka tamatlah riwayat Dolly si biri-biri.

Ini juga tragedi.


.

26 comments:

kembatolo™ said...

merapu+meracau. ceni la jadi. hahahaha

berrycute Lolly said...

wowoooo.. =DD

Maya Lisa said...

tiara sayang ! maya nak tembak tembak die ni. baru update ? orang dah risau dah dia kat sene cemana !!

fifitiez said...

wah!'pendeknya' entri ni.masa tengok tajuk,i was like..ala,short entri jer..

tapi bila baca entri ni,i suker sebab panjang.lenkali buat 2-3 m/s pon takpe.i seronok gelak2..hehe

fathin la!..sape lagi said...

kak tiara superb!!.. entry pendek yang sgt best kali nie. soley-soley~

Aujinz said...

short update kaa short entry.. apesal rasa macam panjang 6 kaki nie.. koh koh koh..

Hai Cik Tiara, Landlord you tu Biri Biri ker??.. koh koh koh

ascil.punye.lah said...

yeahhh short entry dari kak tiara.gila ah short entry kemain panjang lebih 800 pth perkataan.

eh,cantik ah rumah tu.

hanjila said...

best btol entry ni. sgt-sgt gembira singgah di blog ni, haha (:

suk said...

kesian lah kat lipas tu. u ni kejam.

Sofea dean said...

good job (:

Anonymous said...

bhahahaaahahaaa bguling aku gelak part lipas tuh!

SayaLiyana said...

Hi tiara :') you mmg best lahh .

♥jiehaa♥ said...

owh yeah...kak tiara in da house...;)

Hasnul Mubakir said...

Lama kowt x jengok blog nie ... but bila baca still boleh wat aku gelak berguling2 .... Blog nie still da best la ... ^_^ ...

Hasnul Mubakir said...

Lama kowt x jengok blog nie ... but bila baca still boleh wat aku gelak berguling2 .... Blog nie still da best la ... ^_^ ...

Tiara Fazlin said...

afiq: ok la rumah ni, cosy and ada backyard! aaa tak sabar nak buat snowman nnti!

kembatolo: haha susah la i bila type mesti termerepek, tak dapat nak elak..

berry: wawawawaawowowowo..hiks!

mayalisa: maya! sekarang musim luruh takde daisy! ish

fifiez: haha i selalu niat nak type pendek tp mesti tertaip panjang..aish..

fathin: hehe lipas tu dah boleh jalan da semalam.. :)

aujinz: short update, update yg pendek tp panjang jgk jadinya..haha kalau landlord biri2 bestla takyah bayar sewa rumah, bagi rumput je kat dia tiap2 bulan.. :)

ascil: hehe akak rasa dah lebih 1000 ni! rumah cantik eh? mehla dtg melawat.. :)

hanjila: aaaaa terharu.. =')

suk: hey lipas tu dah boleh jalan la, semalam i urut kaki dia.. :)

sofea: aaaa good job part mana ni? berjaya dptkan rumah ke berjaya buat drama ngn lipas? hehe

anon: hey lipas tu tengah nangis lg, jgn gelakkan dia aih..

sayaliyana: ngaaaaa u lg best sudi jenguk blog i!

jiehaa: oh yeaaah im here bebeh! hehe

hasnul: haha lama tak jenguk sebab i jarang update eh? hehe anyway thanks sudi dtg lg.. :)

izaryda yasin said...

i dah send kat raya haji...

esok lusa sampai le tu..

;))

ked said...

hahahaha..mak aih tiara oooii..klaka giler kot yang part batu nesan tu..i guling2 gelak2 lam bilik ni sampai roomate i kena panggil bomoh untuk tenangkan i..hehehe

kim salam kat arwah dolly!!

Nia|Aznyza Hamzah said...

okay. teruskan hidup dgn bahagia. ehe
coz dolly da tade ;p

gadisku27 said...

i'm addicted baca blog u tiara..cool..sempoi bergaya..(*-^)

Tiara Fazlin said...

izaryda: ok i tungguuuuu!!!!!

ked: amboi sampai bomoh pun terlibat aih..haha anyway sebelum masuk kuali dolly sempat pesan, dia kata baca yasin je kat dia.. :)

nia: haha tak bahagia mana la sunyi takde roommate!

gadisku: mekasih gadisku! oh my, it sounds like u gadis i! hehe

kembatolo™ said...

mane kubur lipas tu? nk g sedekah fatihah sikit. mangsa rejam. eh tak mangsa kejam. hahaha

ain wauhidus said...

HAHA you're cute
*lesb's tone :p

Tiara Fazlin said...

kembatolo: haha lipas idup la kaki je cedera! dolly kubur dlm perut i la.. :p

ain: lol ain gambar i takde pun dlm entry ni, tulisan cute eh? haha

ain wauhidus said...

haha i memang ada crush dekat Times New ROMANCE pun :p

Tiara Fazlin said...

whoa ini ayat power ni ain! sweet talker habis! mesti ramai bf ni lol! :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...