Thursday, November 10

''Tiara! hows Raya Korban in Ireland?''







Pengarah MARA Ireland yang baik hati bernama Pak Lan

Kak Najwa kesayangan!

ini kening Ziana Zain, dua-dua terangkat, you boleh ke?

Banner raya yang legend



Meh sini nenek nak korbankan kamu~


Salam Raya dari Dublin, Ireland u olls!



So basically Hari Raya Aidiladha kat sini
 Makan + Amik gambar 

Senang kan i raya tayah kejar lembu. Daging korban ada je tapi bukanla sembelih lembu kat Malaysia Hall tu kang mat salleh tengok bakpe pulak lembu jerit pagi-pagi cenggitu. Dasyat betul bunyi lembu menggeliat bangun tido aih. Semayang raya pulak boleh je nak solat kat Malaysia Hall ramai-ramai or pegi Dublin Mosque. Tapi kan takbir kat Dublin Mosque tu memang sangat lain alunan dia. But ok jela dari dengar kat you tube kan. *bergenang air mata korban*

Disebabkan agak ramai yang tanya soalan ni kat facebook
''Tiara! hows Raya Korban in Ireland?''
so i nak jawab
''HATI i ni yang terkorban sebab rindu rumah''
haha ok jela raya kat sini, siap ada open house lagi! and boleh jumpa kawan-kawan from different universities, macam reunion kecil-kecilan gittew.
Oh by the way, my camera ni suka buat muka i nampak macam tepung i pun tak tau la kenapa mungkin setting camera tu 'tepung scene'. I juga pakai thermal wear kat dalam and kebetulan matahari terik so thats why tak pakai coat, berpeluh pulak nanti. Bukan i ni kulit tebal ibarat kura-kura ye tuan puan? punya hardcore pakai baju kurung semata-mata.

Nanti tolong kemsalam lembu kat Malaysia! jangan ingkar eh, ini pesanan arwah Dolly si biri-biri sebelum beliau pergi, dulu berjiran dengan lembu katanya.

p/s: yea i was kinda sad in my previous entry, thanks to those yang amik berat inbox i kat facebook, comment kat my entry tu apa semua, im ok now, nanti ada mood i up entry yang proper sikit eh. I lap u bery strong la. Muah cikit! :)
.

38 comments:

Muhammad Al-Afiq said...

cantik nyerrr blog dia...dah tak dull mcm dulu..skrg colourful sikit..ceria gitu...same goes here in egypt sambut dgn kwn2..tp lg best la rasanya smbut ngan member2 kan.! i guess....

Tiara Fazlin said...

egypt mesti lagi meriah kan? tapi lagi best ngn family la..balik kampung semua..sobs..eh serabut pulak i tgk background ni

kembatolo™ said...

eh sama la kite. dua2 terkorban. romantik tak? haha

Tiara Fazlin said...

eh gambar pakai kopiah! heee

ked said...

eh3..background baru..comel3..cam arwah dolly je gayenye..hehehe

sabar ea tiara..at least u dpt chance nak rase celebration raya haji kat obersee..dapat tengok rase camne kat tempat orang..nnti dah tua2 boleh cite kat anak cucu kan?hehehe

i pon raye kat skolah adik i je..kene visit die sebab die tak leh balik nak spm..sadis gak kan?

✿ pink velvet ✿ said...

muke mcm tepung 2 lah yg cun, ur lipstick chanteq sgt kaler :)

Tiara Fazlin said...

haha ked! i ingat nak letak background gambar bulu Dolly.. =p
whoaaaa! raya kat sekolah! cool! i pun tak pernah buat aih! u patut berbangga!

pink velvet: haha entahla camera punya setting ni, biasa la camera cap tupai, asal boleh amik gamba sudah.. =p

Fathin || Bamir said...

ziana zain woot! woot! waaaa! beseghi-seghi blog kak tiara!
salam adha dolly! erh! kak tiaaara!

Anonymous said...

cam sedap je swan tu. nyum nyum.. nenek tu tak ajak Tiara jo in makan swan tu sekali ke? swan+merpati lagi sodappp.. tu ada merpati sejoli tu.. :P

ascil.punye.lah said...

yeahhh tiara update.eh salah ziana zain update!*sambil kening dua2 teragkat jugak.

salam aidiladhaaa!=p

haasyaa said...

Wahhh da tukar background, terus segar mata buka blog ni haha. Sembelih swan pun boleh hahaha eh swan ke tu?

Salam aidiladha :)

fatinSQUARE said...

sweet nya Aidil Adha dia :)

Noramira Kassim said...

nice :)

.Gory. said...

And now, I'm officially feel guilty sebab tanya macam mana raya engkau. Damn sepatut aku tanya macam mana Halloween je. Hahaha

BLADE EDGE said...

assalam...

lama xmasuk blog ni..tiba2 dah raye :-D

suasana mesti lain drp kat m'sia kan? best kalo jarang2 skali baca kisah2 raya org lain yg ada kat luar m'sia...blh tahu pnglmn org...

Ujang9897 said...

wow..ohsem...=)

Dr. MoOn said...

you look stunning n gorgeous,sis tiara.Sabar byk2 ek...

محمد رازيق said...

nice ntry... salam kenal.. jmput lawat blog.. CLEAN & CLEAR :)

Maya Lisa said...

tiara!

oitt, tak beli maya ole ole pongg..
sentap la maya gini...ahaks!

sayang, maya tag lagi dan lagi dan lagi neh.~~~~

http://mayalisaminamichan.blogspot.com/2011/11/contest-blog-saya-terbaikkk-by-aina-dan.html

berrycute Lolly said...

cantik belog.. hihi
salam aidiladha.

zarif shuhaimi said...

wow. mesti banyak makan daging kurban kan? sbb tu sedih dah hilang. hehe. :D

Wanie Chan said...

cewwah blog da brtkar wjah..after da sad entry trus buat prubahan..hihi..
btw sronok jgk rye kn kt obersee..trigin nk g jln2 kt obersee...hihihi:D

usopsontorian said...

haha...perangai ko sama lagi macam dulu...gumbira je kome time bkak blog ni...wt kome jeles kot ko dapat pegi sana sni....

Tiara Fazlin said...

fathin: haha dan2 nak panggil dolly! =p

anon: haha kalau sembelih swan tu mau mat salleh sembelih i balik!

ascil: uish nak lawan i..meh i buat kening anuar zain plk..heee

hasyaa: ha ah, swan lettew..senang nak sembelih ni pakai gunting je leher kurus..hehe

fatinsquare: haaa memang sweet, dalam hati ni pahit tahu! haha

noramira: nice? nice? nice? u tak tau dlm hati i ni..sobs

gory: haha setepek terasa! =p

blade: ish patut i cerita pjg sikit lg kan? :)

ujang: ohsem? NOsem! tak dapat blk kmpung weh..wuwuwuwuu

dr.moon: haha gojes amendanya baju kurung biasa je tuh, org lain lagi bling2.. =p

muhamad: ok!

maya: thank u selalu ingat kat tiara! sobs terharu!

berrycute: haha cantikla sgt bunga2 ni cam geli plk..hahah

zarif: sini byk lamb je..and i tak bp makan lamb...sobs

wanie: datangla datangla! i bawak u tour!!!!

usop: haha perangai aku ni camna aqram weh? =p

.Gory. said...

Siot. Kau memang nak kasi aku terasa ke? Damn damn! Siap kau. Lepasni raya, tak ada dah belas kasihan.

adibhisham said...
This comment has been removed by the author.
adibhisham said...

happy Cik Dolly dah gumbira semula..
kiriman salam yang di hantar Cik Dolly tu diakhiri dengan rintihan lemah si Dolley2 (panggilan lembu dimalaysia)..

Wanie Chan said...

bleh2..btw kt sne ad xtmpt2 yg murah tuk i stay..yela..i kan xmmpu tmpt mhl2 ni..:p

Tiara Fazlin said...

gory: memang entry ni utk kau pun! haha

adib: haha kalau lipas pulak kita panggil Soley2 punnn bolehhh.. =p

wanie: bukan murah..percuma terus! meh duk umah i! i tolong masak sekali utk u!

Wanie Chan said...

hahaha...bleh sgt la..t la i kmpul duit byk2 dlu nti leh tour ngn u...muahahah:D

adibhisham said...

Waaaa..Cik Dolly membuat kerja seperti solley kudung..Ermmm..(sangat huduh bunyi nya) :P

:: Ika :: said...

Sweetnye ^_^
dOne follow your blog dear
ade mse jnguk21 blog ika & be my foLLower Too =)

laskar pelangi said...

santiknyaaaa baju kurung dia..siap beg kaler finkkkk lg ;) bawak balik bangau sekor dua yea bila balik msia nanti...hi3

fariz_alifandi said...

tiara kayak acha septiansah ya, cantik :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nice stories from ireland:)

Anonymous said...

hey~ what r u? Dr. Doll ?

nurz said...

sangat jinak itik tu :)

Asyraf kamarol bahrin said...

Muke tepung😊
Hahaha😄

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...