Sunday, April 1

I am still your Tiara

Hey peeps!
It has been a while!

I don't know how to start. I cuma nak cakap, i am still me.
I am still the old Tiara u knew before.
People said having a blog might change your life so i jadi takut, sangat takut.
Hopefully not.
Kawan-kawan i suka troll kata i ada peminat homaigad memang tak boleh diterima betul tohmahan itu mencarik hatiku ibarat vampire cakor belakang orang. Tapi kalau vampire Edward Cullen takpa.
Bukan peminat i takda seketul peminat pun. Semua yang baca blog i ni semua kawan.
Eh kalau mak ngan bapak yang baca itu pun kawan?
Pun boleh. Hai kak Nita dan abang Jaludin, what's up?

Boleh tahan tinggi vampire kulit kelip-kelip ni.


Tak lupa juga troll bila jumpa panggil artis *pasang lagu pasrah Erra Fazira*
Ini bukti. Mula-mula i kata jugak wei jangan panggil aku cenggitu tapi lama-lama i dah tak larat nak halang i redha jela dia panggil cenggitu.



Tiara Jakulina yang artis, Tiara Fazlin ni sarkis.


Bestie pun troll jugak sobs
Ok sekarang semua attack tiga orang ni cari dierang kat pesbuk cari cari!


There is only one good thing i feel about blogging. Bila ada orang inbox kata terima kasih sebab buat hati dia yang tengah sedih jadi kurang sedih. Panjang dia cerita kisah sedih dia kat i, i baca jela memang tacing jugak. One thing that makes me wanna be a doctor is to make others feel better.
Serious u can't imagine the feeling bila patient masuk emergency room muka nyawa-nyawa ayam di hujung tanduk pastu bila u rawat dia jadi sihat al-afiat minyak gamat. Feeling dia macam best ibarat dapat memiliki poket Doraemon satu pakej dengan pintu sukahati.
So to know the fact that ada orang feel better after reading this super crappy mengarut blog i rasa macam oh this is a good thing. I senyum. Walaupun i tak rawat dia depan-depan tapi i dapat rawat hati dia through penulisan. I tak nak la print screen u know who u are. *wink wink*

I tak tau la. Rasanya kalau i nak cepat dikenali ramai dah lama i buat fanpage, promote blog sana sini blogwalking, letak facebook profile i kat blog ni ke, tepek muka i kat setiap entry ke.
Blog ni untuk suka-suka je, ini cuma tempat lepak bila tension study sebab seriously i tak suka keluar rumah i have nowhere to go. Blog ni dengan facebook jela yang adanya. Kalau time meroyan homesick mula la bersepah up status buat semak newsfeed orang betol. Status merepek pulak tu kicap habis la, beg sekolah berat la, cium kaki kerusi la, termakan maggi expired la, semua nak bagitau gila loner duduk bilik single ini makan dia.

Sidang dewan yang dihormati sekalian,
untuk pengetahuan tuan puan selama blogging i tak pernah berharap pun nak jadi blogger otai. Tengok follower berapa kerat je. Nampak sangat tak blogwalking. Kalau post entry pun i tepek kat facebook i je. So sedara-mari, cikgu-cikgi ngan kawan-kawi i jela yang bacanya memang i dah kenal dierang, dierang pun dah kenal i. Cenggitu jela. Header blog pun takda muka i.


I would never say terima kasih kepada anda semua kerana anda lah saya berada di sini homaigad i takda kat mana-mana pun. Sampai bila-bila pun i am still here i will always be here. There is no such achievement as successful blogger to me. Ada photographer inbox pastu email nak suruh i buat photoshot balik malaysia nanti homaigad memang tak lah. Cuak haku teros berenang kuak lentang balik ireland semula. Dah penat kuak lentang i selam gaya katak pula. Tak semua blogger kena ada photoshot. Blogger macam i ni blogger marhaen je picisan je memang dalam hati niat nak menulis je. Sengih macam jambatan tak siap ada hati pulak i nak jadi model. Memang pecah camera orang. DSLR terus bertukar jadi DSAI. Eh itu anwar ibrahim.

And also, i would never say ini blog aku suka hati aku. 
No, i need u to tell me whenever u feel like i'm being carried away.
Hanyut ke pinggiran ke, diverge ke lautan luas ke, lupa diri ke. But please please please, tegur in a nice way. Please please please kamu jangan nakal. *tetiba*
Tapi kalau i tak reply message kat facebook tu bukanla i dah berubah jadi makin sombong tak nak reply message orang. Serious i have other things la tu yang i kena buat. Medic ni susah i ni pulak tak berapa nak pandai lambat ibarat sipot. Tapi ada masa i reply je cuma lambat la. *ciri-ciri siput sejati*
Message tahun 2010 reply March 2012 pun reply jugak apa. Mohon memahami ye kawan.



Gua mintak ampun Black lu nak jejak kasih gua pulak slowpoke, spoil betol.



Don't u ever say i love my blog more than anything. I pancung 14 kali kang.
Like i said, blog ni tempat i rehat je. I have lots of other things untuk i prioritise. Contohnye tengok Shin Chan takpun Hagemaru kejar obor-obor ngan Spongebob. I can make it to private anytime i tak kisah pun duit iklan kat blog ni burn ke apa. It's not about money jugak u see, i saja je letak ads tu duit yang dapat buleh beli pencungkil gigi cap ayam je padahal.

Oh, tahukah anda blog ni terlahir secara tak sengaja?
Bajet mesra gitu tiara nak berkomunikasi dengan pembaca main tanya soalan.

Pada suatu malam..
I tengah homesick gila tetiba ter sign up blogspot.
Tak sempat pikir nama blog pun main taip nama sendiri je kebetulan pulak available.
Memang spontan takda niat nak ada blog sangat pun. Oh u might wanna read my first entry.
What a random night.
And from there i started to rant and write crappy stuff bila i stress atau serabut.
Pastu bila otak dah tak serabut i baca balik entry tu, kenkadang i sendiri pun tak paham apa i tulis haha cane entah korang boleh baca blog ni.

So yeah its been a year rupanya i ada blog.
Today is its birthday!
1st April!




Cepat amik cupcake sorang satu! :)


Well as u can see, i tak private kan blog dah. Pandai eh korang rasuah dengan pujuk rayu.
I tak nak print screen macam koya je.
Siapa yang inbox i tu, u know who u are. *wink wink*

Kebetulan pula harini birthday blog so i rasa macam nak update la blog i da tumbuh gigi ni.
So far setahun blogging, blog hampeh ni tak diserang haters lagi *pasang lagu Raihan alhamdulillah*
But whatever it is i hope this blog would never make me become someone else.
Panggil je i Tiara macam biasa, bukan TF, bukan artis. I trauma tahu.

I just wanna be me. Don't judge me on the surface pretty please.
I don't wanna be the typical girl u have in your mind.

Cuma doakan jela i berjaya dalam hidup ni dapat jadi doctor yang baik untuk society bukan berjaya dalam dunia blogging mencari populariti.


Maka sempena hari jadi blog ni korang wajiblah bagi hadiah. Pos la mee kari ke roti canai ke woha memang bahagia dapat makanan malaysia. Hehe. Ok lah i tak mintak banyak, memandangkan dah setahun blogging tapi entry ada 36 ketul semata-mata i saja mengada tanya, entry mana yang u guys suka? Komen ni kira hadiah hari jadi la ni. Mengada mintak hadiah sekali sekala takpa kan haha.

I am still the same person i was.
Tiara in real life and Tiara in the blog atmosphere is indeed the same person.
And u are my friend, never a fan.
Baik jadi kawan lagi best kan dari jadi kipas. Buat apa jadi fan.

Me heart u kawan! *hugs*
Okay yang lelaki *dusssh baling kipas*

Ikhlas dari hati,
Tiara Fazlin

39 comments:

Nurul Amanina said...

yihhaa, finally kak Tiara update. XD

NOR ERNA SHAFIQAH said...

: hb utk blog k.tiara yg sy rindui....op kos k.tiara...u're still the same...gud luck for you...muah!!

yuyu Zulaikha said...

Happy Birthday Belog Tiara Retis ^^ ehhhh..

heheheheh.. ole ole dari dublin!!

fifitiez said...

alamak...banyak sangat yg suka.tp yg best masa ayah tiara cakap..'bapak dah tido' tu.kekeke...

Anonymous said...

happy birthday:)

berrycute Lolly said...

Tiara!!!! :)

aalia shahira said...

woot~~dah setahun blog kak tiara.wish you selamat jadi doktor yang baik and jangan kejar popular HAHAHA *joking meh :D

semua entry kak tiara wa suka sbb boleh gelak guling2 bila baca.macam nie HAHAHAHUHUHOHO :)

Muhammad Al-Afiq said...

lorrr kenapew yang laki baling penyapu.?! napewww...danggg.!!! me like all ur entry...semua baca mmg best smbil gentil tali pusat wa ckp sama lu derrr...hepi bezday blog tiara.! =)

ENCIK TIKUS said...

amboi panjangnya. rajin je aku baca

Syazwan Che Deraman said...

nanti tepek la muka afham.kihkihkih.

goodluck doktor!

fadzrul said...

sume best kot yg tiara post kat blog ni lagi2 la yg "Makanan Malaysia di mata dunia?".. sebabnya, ada lukisan tuuu..kikiki..

FBaqi said...

kasik komen satu kali.. hb besday blog! jgn emo2 laa kwn..haha

ascil.punye.lah said...

tiara adalah tiara.bagus blogging tak cari populariti nih.just utk relaxkan minda je.hoii kenapa komen kita ni berbaur serius.ah lntak.btw,yeayy!! tiara sudah tak private blog.

.Gory. said...

kahkahkah. Blog tiara dah tak hide hide. booo!!

.Gory. said...

(ok, awkward. apasal aku bahasakan diri kau tiara? rasa macam gay. blurgh)

Anonymous said...

That's it. Just be urself!! ^_^ hepi besday belog Tango Foxtrot.. =)
-hazrin-

sara E a.k.a ct said...

bagus2..keep it kicup..eh??up kak tiara!huhu..merendah diri adalah paling cantik..ape2 jek la ayat terabur nye pun:)..xperlu la stress2..huhu..

Imran Hanafi said...

amboiii..sedapnya baling penyapu :P btw, happy first birthday for blog tiarafazlin *claps* Post favorite I ialah post yg u tulis pasal how overseas student live their life. seriously banyak sama macam i :P

Tiara Fazlin said...

thank u all lovely people u guys are just adorable..thanks for being so nice to me all these while! :)

tika akhir said...

post yang pasal tudong yuna same ngan presiden liberia uh plg best kategori bengong..hahha!!meraban pepanjang ending baru ade kaitan ngan tajok...
nah..hambik adiah buf day nie tiara ,,

Tiara Fazlin said...

oh I rasa I ada terdelete satu komen la..tak sengaja..komen sape eh? sorry tau klau rajin tulis balik..hehe

Tiara Fazlin said...

hahah tika! panjang gila intro i kan! :p

zulfikar hazri said...

agak lama dah baca blog awak, hari ni baru nak komen,

entry yang paling melekat dalam minda

'Kau Ingat Hidup Bujang itu Cool?'

Terima kasih sebab menulis. Sekarang nak cari blog entry panjang tapi tak bosan susah beb.

Iwang henseng dari saya. said...

Blog dah buleh baca a ba ta.. Happy birthday!

Syam Hisyam said...

bayk sgt kot yg best ..
tapi rase nye yg paling best pasai
'ko ingat hidup bujang 2 cool' hahaah

Tiara Fazlin said...

zul! i think thats the longest entry ever! hehe thanks munculkan diri! :)

ok ini iwang ke afiq ni?

syam hidup bujang mmg tak cool =.=''

Tiara Fazlin said...

syazwan i dont think afham nak, pemalu orangnye..hihi

Miss Butang said...

kak tiara!! miss u!! hehe :D
x jawab soalan..entry yg dicintai yg tu la..yg kak tiara duk terbalik dlm train mnghadap tempat sandar kerusi..pening katanya..keke..i love u sooooooooooo much <3

Namee Roslan said...

takpe tiara,kita semua start blogging dengan intention just untuk having fun. i registered my blog on 15 th january dan masa tu niat nk hilangkan sunyi. cari kawan on dunia maya. hihi. sbb jenis tak suka keluar rumah.so ini lah cara nak hilangkan rasa kosong dlm hidup. :) teheee. hari tu baru buat fanpage.tapi I tak guna lagi. haha.

Aujinz said...

sebagai pembaca setia *ekhem* saya suka Tango Foxtrot punya celoteh..

Dan saya rasa setiap entri adalah best *eh ade persoalan dalam entri ker.. kunyah lepat pisang laju laju*

hahahaha gurau jer Tiara.. I tetap sokong you dari dulu.. koh koh koh

suk said...

i baca sampai habis dan tengok video tu. sila terharu. hahaha. happy belated birthday tiarafazlin.blogspot.com. study hard n become a great doctor ok, friend.

mangomunirah said...

first time baca masa makanan malaysia di mata dunia,but i love all ur entries sebabnyee tiap kali bosan i baca blog u and gelak sorg sorg dlm bilik hostel tu.puncanyee roommate sorg dea selalu kelua tinggal daku foreber alone.khatam n khatam lagi,mekasih le buat i gelak.hihi

Anonymous said...

entri ko mmg terbaek, setiap ape yg dikarutkan aku paham n bleh bayangkan.. haha.. yg paling suka entri snow white..

Cikna said...

Deactive fb ke pulak ? Wuwuwuwuwww T_T

Tiara Fazlin said...

miss butang: hey hey i miss u too!! haha i have motion sickness naik ape2 mesti loya sobs..oh and i loveeee u too! mmmuuuaaah2! heee

namee! u feel me yeaah! oh i dah like ur fanpage! and hey kita sama tak suka kuar umah, hahah

amboih aujinz panggil i tango foxtrot haaa =p thank u aujinz baca blog!

haha suk i mmg suka type panjang2 kan =.=''

hey mango! im glad that i did put a smile on ur face! :)

lol anon setiap ape yang i karutkan? karutkan? hahah

Patrick Star said...

hmm..mcm dh terlambat tp xkesah la nk wish jugak...hepi besday kat blog tiara...

deena awanis said...

saya ingat awak as tiara budak comel anak bapak yg selalu lumba kira ngan kitorg je...

Anonymous said...

ayuk jahat buat ku nangis selalu

Asyraf kamarol bahrin said...

Semoga allah limpahkan u dgn cita2 dn impian u...🙏
Semoga diperkenan..BE REAL!! Tu shahduuu..
Haha😄

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...