Sunday, April 8

Mari kita berkelah di Glendalough, Ireland

Wah.
Tiagha hupdate belog tetibe.
Sebenarnya i tengah cuti ni, spring break.
So hari ni ada la dalam 2 bakul spring basikal i kutip, break kereta ada satu je i jumpa tadi.
Tak berapa banyak pun spring jatuh dari langit arini.
Oke tak kelako nanti cuba lagi. Sekarang ni pukul 3 pagi tetibe rasa bosan la pulak.
Dublin, why u no have mamak stall?

For your information, tahun ini agak magic berlaku di mana beberapa hari lepas snow telah pun turun kejap. Excuse me ayat memang mabuk sikit pukul tiga pagi camni.
Padahal ini musim bunga mengapakah pula salji menjatuhkan dirinya? (10 markah)

I ni kalau da menaip memang takleh focus. Oke focus focus.
Meh i bawak gi jalan la nak? Dah lama kite tak berjimba bersama.
I'll make it short and sweet oke? Makan madu ni sambil baca entry tambah sweet gitu.

I've been travelling a lot recently, pegi pulau la pegi big city la pegi zoo la pegi malaysia la.
Okay yang last tu berangan. *bergenang air hidung spring*
Cuma cuma cuma i selalu takde mood nak buat entry gi jalan, macam boring je entry gi jalan ni.
Ke u all suka?

Okla hari ini.....

Kita pergi.....

Picnic! Hoyeaaaah!

Memperkenalkan....tour guide kita hari ini...Clark Kent Suparman!

Tour guide approaching.

''Selamat datang para pendatang, ini adalah tasik ye bukan longkang apatah lagi laut.
Untuk pengetahuan, kita kini berada di Glendalough''


Glendalough is a glacial valley situated in Wicklow, Ireland. Also known as valley between two lakes. It is one of the most visited places in Ireland. Tempat ni kaya dengan history jugak actually, with its spectacular scenery, archaeology and abundant wildlife sebagai contoh siput si Gary. Kenapa ye Tiagha tiap kali buat entry unsur spongebob tak pernah miss bila nak matang cenggini. Eh da keje nanti i nak buat klinik bentuk nenas. Klinik bagi nama Tiaghanas. 

Klinik idaman.
*pandangan mataku berkaca*



So, memandangkan cuaca macam best jomla kita pegi picnic ye kawan!





Cun background macam wallpaper laptop pulak.


Pandangan laser dari Action Kamen yang berwibawa tatap mata saya.


Upper Lake


Mandi sedap ni terjun tiruk sekali terhantuk batu nangeh.


Ini sesumpah tengah camouflage tak nampak kan i ada dalam gambar ni.  

Masihkah kau ingat kepada Robin Hood ini? Masihkah kau ingat?







Epic fail.








Robin Hood biasa dah posing pelik gitu.


Oke tamat!
Haaa kan kan kan i dah kata entry gi jalan ni bosan.
Nak gi jalan lagi tak ni?
Oklah i nak sambung baca nota ni kalau i tertido kat meja tolong misscall henfon ye?
Sakit leher tido kat meja kang bangun pagi jadi leher flamingo pulak.

39 comments:

Alfi Kasran said...

waa,cantiknya!dan okey klinik idaman tu sangat comel :)

Muhammad Al-Afiq said...

meh numb phone nk miskol nti acane...waaa jelez woo dublin santekk waktu spring.! egypt bunga warna kuning jd kelabu sbb bnyk sgt pasir...

Tiara Fazlin said...

hah alfi nnti datang i bagi ubat batuk free! eh eh :p

izuddinrahim said...

meh nak karate leher tu tanak bagi teleng. nak? hahahaha

Tiara Fazlin said...

afiq nnti u jerit je kuat2 i bangun punye haha lol jadi kelabu!

u karate lagi teleng la jadinye =.=''

syirah rasid said...

acane ni acane. sape nk bawak kite g cane, acane hahh.

[wani_mn] said...

gambar yang akhir sekali tu cantik!!! cantik sangat!! subhanallah :)

Arai Lekir said...

cantik permandangan kt sana..

ps: .. girl baju merah kt pic no. 5 tu macam ex skol mrsm ak dulu la..

Tiara Fazlin said...

hahahahh syirah u troll i! me heart u! :p

waniiii..i know right..klau u tgk depan2 lagi cantik dgn hirup udara fresh lagi

oh arai we call her q-an!

Syazwan Che Deraman said...

tak buhsang pong.
nanti upload la gambar banyk banyak lagi.
nak tengok negara orang.

nanti, boleh la tiara terbang sambil jalan jalan :).

Aalia Shahira said...

kesengalan terserlah melalui kata-kata dan gambar.hahaha

p/s:pict akhir tu kalau buat background mmg ohsemmss :)

Anonymous said...

tiara mane fb..kuang2 u deactivate ke kite dh kena delete heheh

Anonymous said...

selalu tgk gmba kawan2 dok overseas ni selambe jek bjemur kan.best gile hihi.kalau kat malaysia dah kena basal cell carcinoma le jwbnye

afiqazizan said...

Bestnya..:) bila lah nak dapat pergi luar negara jugak..:)

Tiara Fazlin said...

haha wan, byk sgt da gmba dlm laptop tak terhupload

aaliaaaaa..sengal sikit2 je takpe kan heee how I wish u could see sume ni depan mata!

hi anon, aah I deactivate nk study sket cuti ni

haha cell carcinoma! tp mmg best bila sunny cmni baring2 atas rumput fresh!

insyaallah ade rezeki nnti smpaila tu :)

Aujinz said...

sesumpah tue sumpah comel.. nak angkat satu bawak balik Seghomban ahh..

LydSunshine said...

Tiagha kalau dah menulis suka merepek? Haa.. dalam exam pernah bagi jawapan merepek tak? Heheh.

ascil.punye.lah said...

adoinya ponnnn bila nak pergi nih???cantikkkk.

Tiara Fazlin said...

aujinz: hahah sesumpah failed camouflage

lyd: heeeeee dlm exam tak berapa merepek sbb kena menulis bukan menaip =p

ascil! kawin ngn dato kaya cepaaaat! =p

Far8 budak baik said...

wahh dy dah buka blog la..
ayat kul 3 pagi mmg gini eh..
ayat macam ketam jalan senget..
anak anak dy ikut senget gak..haha
jalan x hajak..lawa..
nnti balik malaysia..
bawa la salji sikit..
nk rase gak camner salji tu..
haha

lisa said...

baru perasan yg sis ni comel ;D
cantik pemandangan semua gambar tu :)

Ini Kisah Tia said...

ouh , tinggal luar Malaysia :)
nice tempat picnic .. ramai2 pulak tu ..

zulhilmi tempoyak said...

lagu yuna tu sdp gak kn...sedap sket la dr besa...unik2..

hmmm.. lg satu baru prasan.. cantik jugak google chrome ni kan..sll ad gak pkai mozilla... ad gak pkai opera..

dekat mana nak beli choki2 ye.. kat seveneleven ada tak..?? pastu kedai mak limah morningtepi simpang agak2 bukak tak rini. sebab rasa nak beli makanan utk kucing.

tp kan dengar cita. kedai basikal ah chong pon dah jual rojak kan. agak2 sedap x..?? hmm.. teringin lak nak makan..



heeee...

Cik Gee said...

awesome! tu je yg mampu saya cakap.. hehe. Upper lake tu agak menenangkan bila tengok.. apelah perasaannya bila betul2 saya ade di sana ye... :')

Syam Hisyam said...

hahahahh macam2 lorhhhhhhhh

sara E a.k.a ct said...

hidup merepek!!..hehehe..ala xpe la..merepek2 pun ok per..ade isi gak entry..ngeh2..sy suke bace blog anda!teruskan identiti merepek anda..t jadi geng ah er..huhu

mR.aSLaN said...

Hi:-)
datang sini lepas tgk Tiagha comment kat my blog. lama jugak tak jenguk blog si kekasih yang tak menganggap kekasih .. nice pic la.. plg ske tengok pic longkang tu.. jernih je air.. sejernih hati aku..

mR.aSLaN said...

Hi:-)
datang sini lepas tgk Tiagha comment kat my blog. lama jugak tak jenguk blog si kekasih yang tak menganggap kekasih .. nice pic la.. plg ske tengok pic longkang tu.. jernih je air.. sejernih hati aku..
btw, bertepatan dengan tajuk entry ni... sebenarnya .. saya pon tak tahu nak komen apa..:-)

Namee Roslan said...

omg..cantik nya. tiara, tengah break ni update lah frequently. titewww suka tengok gambar2 luar negara. share banyak2 ! hehe :)

FaiZaH Fyn said...

rindunya nak main baling batu dalam air hahaha
*muka tiara macam liana jasmay*

Tiara Fazlin said...

far8: sempat cair dulu saljinye heh

lisa: hahah lisa takyah perasan smpai bila2 pun takpe :p

tia: it was sunny! <3

zulhilmi: hahah u kantoi copy paste comment sama, i jumpa comment u ni kat blog org lain jgk :p

gee: mehla dtg!

syam: heee

Tiara Fazlin said...

sara: hahah hello geng!

aslan: lol kekasih yg tak anggap kekasih, hahah

namee: cuti2 pun kena study jugak heh

faizah: i tak pernah berjaya pun..sobs..eh liyana jasmay? dia da kawin kan..so...so......hihi :p

infoserius™ said...

Huiyoo..comelnyer background tuh.

Jom terjah blog saya!

Woofer Storm said...

cantik tempatnya...kan best kalau dapat merantau melihat keindahan ciptaan tuhan..memang terasa indahlah~~

follow sini..best sngt2

azalia hjsalleh said...

cantiknya gambar !!

zulhilmi tempoyak said...

opsss...kantoi...

malas nk taip.. hahahaha

shah said...

ingtkan kat jepun tadi ada sushi :P

Alisawati Hassan said...

wahhhh....nice to know n read ur blong...heheheh sangat cantik view dia...hope 1 day sy dapat kunjungi tempat ini jugak mcm tiara

Asyraf kamarol bahrin said...

Segmen jalan2 nif memang fav!
Hahaha🙌🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...